Tisztelt Partnereink!

Köszönjük, hogy 2019-ben is DimSQL Programrendszerünket használták, illetve észrevételeikkel, jelzéseikkel segítették munkánkat!

2020-ban is állunk rendelkezésükre!

Mi történt 2019-ben?

VPS, azaz távoli asztal szolgáltatásunk egyre népszerűbb felhasználóink körében.

Távoli segítség indítása programból – a telefonos tanácsadáskor sokszor hatékonyabb, ha rá tudunk kapcsolódni a számítógépére.

Mobil számlázás funkcióval és a hozzá kapcsolódó blokknyomtatóval akár kiszállítás közben is számlázhat. Szintén egyre több céget érdekel ez a megoldás.

Továbbra is sokan örömmel használják a https://www.dimenzio-kft.hu/ingyenes-nav-folyoszamla-atalakito/ linket, amellyel a könyvelőknek nyújtunk segítséget az adófolyószámla egyeztetéshez, dokumentáláshoz.

 A DimSQL program 2019-es újdonságai:

Törzsadatokban rögzíthető:
kisadózó jelölés
partnercsoport
egyedi árak partnercsoportra,
inaktív partnerek jelölése
IBAN vagy egyéb bankszámlaformátumok rögzítése

Készlet modul:
raktári mozgásoknál devizanem, árfolyam, devizában egységár rögzítése,
inaktív cikkek jelölésének lehetősége,
szállítólevél nyomtatása ár nélkül, ill. értékadatok nélküli egyedi szállítólevél formátum,
szállítólevél devizában, ill. szállítólevélből devizás számla

Számlázás:
számlakészítéskor ÁFA kulcs módosításának lehetősége

Iktatás:
utólagos könyvelést megelőző iktatás esetén lehetőség van különböző kódok rögzítésére

Tárgyi:
tenyészállatokra vonatkozóan társasági adó szerinti különös leírási mód alkalmazása,
egyedi écs. adatok elszámolásának lehetősége amennyiben a kartonok jelentős részénél Excel fájlból kell beolvasni az elszámolható szt. szerinti écs. összegét

Bankterminál:
devizás számlák utalása
Más rendszerből Szállítói számlák fogadásához a struktúra átalakítása annak érdekében, hogy az így fogadott számlák pénzügyi rendezése bankterminállal elvégezhető legyen.

Online számla adatszolgáltatás:
2020. II. negyedévtől a DimSQL számlázás az új követelményeknek való megfeleltetése.

A 2020. évi legfontosabb – prorgramfejlesztést igénylő – változásai:

  • Átállás a 2020. április 1-jével életbe lépő Online Számla 2.0-ás verzióra.
  • 2020. július 1-jétől megszűnik az online számlaadat-szolgáltatás 100 000 Ft-os értékhatára, így minden belföldi adószámmal rendelkező adóalany közötti, belföldön teljesített ügylet után adatot kell szolgáltatni. (2021. január 1-től pedig az adatszolgáltatás kibővül a Közösségi ügyletekre, valamint a nem adóalanyok részére kibocsátott számlákra is)
  • 2020. július 1-től szintén eltörlik a bejövő számlákhoz kapcsolódó Belföldi összesítő jelentés jelenlegi 100 000 Ft-os értékhatárát.

 Figyelmükbe ajánljuk a verzió leírásokat, melyekből folyamatosan tájékozódhatnak az új vagy módosult programfunkciókról.

 A 2020-ra vonatkozó nyitási leírások honlapunkról letölthetők http://dimenzio-kft.hu/leirasok/ menüpontból (kérésre e-mailben is elküldjük):

-          Nyitási teendők leírása 2020-ban: általános tájékoztatás a nyitáshoz, valamennyi modul leírására vonatkozó                      információkat tartalmazza.

-          Nyitási teendők leírása 2020-ban a számlázás modulhoz: főkönyv nélküli számlázás nyitási leírása (pl. csak                     Számlázást használnak, vagy a számlázás a főkönyvtől elkülönült adatbázisban történik).

-          Nyitási teendők leírása 2020-ban a számlázás és iktató modulhoz: Főkönyv nélküli számlázás és iktató                           modulhoz.

-          Nyitási teendők leírása 2020-ban a számlázás és készlet modulhoz: Főkönyv nélküli számlázás és készlet                       modulhoz, illetve csak készlet modul használata esetén.

-          Nyitási teendők leírása 2020-ban tárgyi modulhoz: főkönyv nélküli tárgyi modul esetén.

 Kérjük, hogy a nyitási leírások figyelembe vételével végezzék el a nyitást!

A 2020. évi adókódok gördülékeny és gyors kiosztása érdekében kérjük, hogy az új évre igényelt adókódok listáját mielőbb, lehetőleg e-mailben legyenek szívesek megküldeni! (Automatikusan senkinek nem küldünk adókódot!)Kérjük, hogy leveleiket az iroda@dimenzio-kft.hu címre legyenek szívesek továbbítani!

Az új évi adókódok kiadásához szükséges:
- a könyvelt cég neve
- az igényelt tételszám megjelölése (százas pontossággal, min. 200 tétel)
- új cég, vagy adószám-változás esetében a cég adószáma

Az új évben lehetőség van az előző évi tételszámtól eltérő – akár alacsonyabb – tételszámú adókód kérésére is, így a szerződésben meghatározott tételkeret kihasználása 2020-ban gazdaságosabbá tehető. (Ismételten felhívjuk figyelmüket, hogy a már kiosztott adókódokat nem áll módunkban visszavenni.)

A tételszám emelési funkció csak akkor működik, ha az érintett cégre igényelték az induló tételszámhoz tartozó adókódot. Elegendő a nyitás elvégzéséhez szükséges tételmennyiség igénylése, a továbbiakban az emelés elvégezhető a Védelmi kódok ablakban levő Tételszám módosítás gombbal.

Díjhátralék esetén az új évi adókódokat nem áll módunkban kiadni, ezért kérjük ki nem egyenlített számlával rendelkező felhasználóinkat, hogy számlatartozásukat szíveskedjenek rendezni!

 Decemberi, ünnepi munkarendünk honlapunkon elérhető.

 Az Új Esztendőre eredményes munkát, és további sikeres együttműködést kíván a Dimenzió Kft. valamennyi munkatársa!

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>