Tisztelt Számlázó Partnereink!

A NAV oldalán ma jelent meg az alábbi linken olvasható hír, miszerint 2021.március 31-ig szankciómentesen teljesíthető a NAV online számla-adatszolgáltatás a jelenlegi 2.0-ás verziójú sémával.

https://www.nav.gov.hu/nav/ado/afa/Online_Szamla__Marciu20201216.html

Ezért mi is úgy döntöttünk, hogy a 3.0 ás verzióra történő átállást 2021. január 20-a utánra időzítjük. Annál is inkább, mert a verzióváltás egy “egyszerű” programfrissítésen kívül, felhasználói beavatkozást is igényel az alábbiak miatt.

2021-től lényegében minden számla adatszolgáltatásra kötelezett. A magánszemélyek és az adószámmal nem rendelkező nem magánszemélyek részére kiállított számlákat is be kell küldeni a NAV-nak. Az adatszolgáltatásban ezért szükséges megkülönböztetni az egyes vevőcsoportokat (belföldi ÁFA alany, közösségi adóalany, magánszemély stb.. ). Egy következő programverzió biztosítja ennek lehetőségét.

Továbbá az ÁFA mentes / ÁFA hatályán kívüli számlatételeknél külön kóddal kell jelölni az okát, ezért a számlázáskor jelenleg használt “Adómentes” / “ALJ-mentes (EM)” / “ÁFA hat. kívüli” kulcsok köre kibővül és a pontos beazonosításhoz szükséges lesz ezek felülvizsgálata is.

Az elérhető programfrissítésekről és teendőkről időben tájékoztatást fogunk küldeni hírlevélben, Facebook oldalunkon valamint itt a weboldalunkon is.

Üdvözlettel, Dimenzió Kft.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>