NAV Online számla adatszolgáltatás útmutató (utoljára frissítve: 2019.05.29)

Segítség a sikeres online számlázáshoz (utoljára frissítve: 2018.08.03)

DimNAV Server program felhasználói leírása (utoljára frissítve: 2018.08.02)

DimNAV számlabeolvasó program felhasználói leírása (utoljára frissítve: 2018.08.02)

DimNAV leírása DOS-os számlázó szoftverhez (utoljára frissítve: 2018.06.28)

Az online számla regisztráció lépésről lépésre (utoljára frissítve: 2018.06.18)

Tájékoztatás az online számlázáshoz (utoljára frissítve: 2018.05.25)

 

Gyakran ismételt kérdések

A számlázó programmal teljesített adatszolgáltatást akkor tekinthető sikeresnek, ha a beküldött számlák sikeres feldolgozására vonatkozó NAV üzenet megérkezett a felhasználóhoz (Dimenzió programok esetén megjelent a válasz a DimNAV-ban.

Az online számla rendszer 2018. július 1. naptól érvényes, tehát a korábbi időpontban kiállított számlákra nem vonatkozik.

Nem. A másodlagos felhasználó a cég munkatársa, könyvelője lehet, akinek az elsődleges felhasználó biztosít bizonyos jogosultságokat – pl. számlák lekérdezése, kézzel kiállított számlák felvitele a NAV online számla felületén. Ebből következik, hogy ez nem lehet a Dimenzió Kft.

Semmit. Programfrissítéssel letölthető lesz az online számlázáshoz szükséges verzió, mely tartalmazni fogja mindazon programmódosításokat, melyek biztosítják a július 1-től megkívánt adatszolgáltatást. A kapcsolódó leírások honlapunkon megtalálhatók lesznek.

Igen. A cégvezetés kijelölhet egy számítógépet a számlázógépek közül a NAV-val történő kommunikációra. A szükséges beállítást a DimSQL program Számlázás moduljában kell elvégezni. NAV kommunikációra kijelölt gépen a számlázás adatbázisába be kell lépni, függetlenül attól, hogy melyik gépről történik a számlák kiállítása. Kilépni az utolsó beküldött számlára visszaérkező NAV válasz után lehet.

Igen. A technikai felhasználó céghez kötött. Tehát ha ugyanazon a gépen több cég nevében állít ki számlát, mindegyikre külön-külön technikai felhasználót kell regisztrálni.

Csak abban az esetben, ha ugyanazon a gépen több cég nevében állít ki számlát. Ebben az esetben minden cégre külön technikai felhasználóval kell rendelkeznie.

A technikai felhasználó nevét a rendszer generálja a regisztráció során, tehát nem Ön adja meg. A technikai felhasználóra vonatkozóan a jelszót kell Önnek megadni.

Javasoljuk, hogy a két programhoz legalább két technikai felhasználót hozzon létre.

Nem. Ha mégis előfordul a későbbiekben, mindenképp az első érintett számla kiállítása előtt tegye meg!

Megegyezés kérdése, a lényeg, hogy az elsődleges regisztráció az online számla felületen csak egyikük végezze el.

Cég döntésétől függ. Megteheti, hogy ugyanazzal a technikai felhasználó adataival történik minden gépről az adattovábbítás, de választhat úgy is, hogy minden géphez külön technikai felhasználót regisztrál.

A teszt oldalon elvégzett regisztráció csak a teszteléshez biztosít jogosultságot. Az éles adatszolgáltatáshoz ismét el kell végezni majd a regisztrációt.

A teszt oldal viszont nem szűnik meg július 1. után sem, esetleges tesztelésre továbbra is él majd a lehetőség.

Bármilyen gépen elvégezheti az elsődleges felhasználó és a technikai felhasználó regisztrációját.

Load More

 

További linkek

https://onlineszamla.nav.gov.hu/regisztracio/start
https://onlineszamla-test.nav.gov.hu/kerdesek_es_valaszok
https://onlineszamla-test.nav.gov.hu/tajekoztatas_a_regisztraciorol

 

Honlapunkon folyamatosan frissíteni fogjuk a fontosabb tudnivalókat, illetve az új verzió és kapcsolódó leírások megjelenéséről tájékoztatást fogunk küldeni.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>